Think DifferentZakladatel Whole Earth Catalogu , který se ukázal na události „Zpátky do 60. let: Oslava 50. Výročí“ konané v San Francisku, se v rozhovoru vyjádřil o vztahu ke Stevu Jobsovi.



Stevart Brand bude známý každému čtenáři životopisu Steva Jobse od Waltera Isaacsona, který byl vydán v roce 2011. Položil základy kulturní revoluce v Silicon Valley, která vedla ke vzniku osobního počítače.

V průběhu Jobsova projevu na Stanfordu v roce 2005 se zmínil o Brandově Whole Earth katalogu. Podle Steva Jobse byl magazín Google ve fyzické podobě. Hlavním heslem magazínu bylo „Stay Hungry, Stay Foolish“. Tímto heslem se Steve Jobs držel celý život.

Brand byl také asistent a kameraman Douglase Engelbarta v dnes legendární „Matce všech předváděček“, ve které Engelbart předvedl hypertext, email a myš.

V rozhovoru s KQED byl Brand dotázán, jak cítí skutečnost, že spousta biografíí o Jobsovi se zaměřovala na část života, kdy Jobs bral LSD. Brand odpověděl:

“Věci, které se dějí lidem ve dvaceti letech budou formativní, ať se děje, co se děje. Pro hodně lidí je to cestování, pracují v Peach Corps, kde žijí. Jejich první práce dá základy tomu, čím budou. Psychidelické drogy byly v USA něčím novým, něčím unikátním, vedly nás k různým odhalením a příležitostem. V každém případě byly formativní, alespoň u Steva. Steve při našich konverzacích rád vzpomínal na LSD tripy.”

stewart brand

 

Zdroj:cultofmac.com