steve_jobs_iconSteve Jobs byl takový perfekcionista, že po celá léta nijak zvlášť neplnil svůj domov nábytkem, a to jednoduše proto, že nemohl najít vhodné položky vyhovující jeho standartům. Proto je tedy zvláštně kuriózní, že až teprve nyní – pomalu 5 let po jeho smrti – započnou práce na budování vysněného rodinného domu Steva Jobse na pozemku, který koupil již v roce 1984.



Vdova po Jobsovi, Laurene Powell Jobs, je na nejlepší cestě vyhrát konečné schválení od městských úředníků v luxusní oblasti Woodside v Silicon Valley pro vybudování ambiciózního projektu. Chce tak pokračovat v dlouhotrvající Stevovy mise během posledního dekády jeho života. Posledních 7 let života bývalé CEO strávilo bojováním právních bitev ohledně strhnutí zámku, velkého bezmála 5300 metrů čtverečních, který na jeho pozemku stál.  Tyto bitvy v únoru 2011 nakonec vyhrál, avšak Jobsova rakovina slinivky způsobila, že projekt se nikdy nedostal dále, než jen k demolici 14-ti pokojového domu.

A jak vůbec takový Stevův vysněný dům měl vypadat? Budoucí rodinné sídlo Jobsovy rodiny mělo mít impozantních 4 800 metrů čtverečních, mající více než 9-ti akrovou zemědělskou plochu pro chov dobytka, lisování olivového oleje, výrobu vína a pěstování zeleniny. Plány popisují 1 130 metrů čtverečních velkou hlavní budovu, vnější jóga studio, sauna budovu, vířivku, ochlazovací bazén, plavecký bazén, dva domy pro hosty nazývané „Orchard House“ a „Vineyard House“, budovy na lisování vína a olivového oleje, velkou zahradní kůlnu a stodolu.

V plánech můžeme také vidět několik úprav, v angličtině nazývaných jako „Jobsian touches“ – tedy úpravy pro Steva typické, jako například vertikálně posuvné skleněné dveře, které mají hrát roli tence oddělené vnitřní a venkovní estetiky. Tento návrh připomíná Joseph Eichler, který měl na Steva Jobse velký vliv.

https://https://www.youtube.com/watch?v=1FhOl2GI9FU

Sousedy tohoto vysněného domu se stanou lidé jako CEO firmy SoftBank Masayoshi Son, spoluzakladatel firmy Sun Microsystems Andy Bechtolsheim, spoluzakladatel firmy Intuit a ředitel eBay Scott Cook či Oracle CEO Larry Ellison. Jakmile stavba započne měla by být dokončena v 596 dnech.

Zdroj: cultofmac.com