iphone 6 6s applenovinky iconUrčitě to znáte (tedy pokud vlastníte iPhone s úložištěm o velikosti 16GB). Jste na zajímavém místě a chcete si například pořídit fotografii. Systém vám ovšem napíše, že nemáte žádné volné místo a tak přemýšlíte nad tím, jak nějaké získat. Přesně z toho důvodu píši článek s tipy, jak nějaké to místo uvolnit a co jsou největší žrouti.



Hudba

S příchodem streamovacích služeb jako je Spotify nebo Apple Music, svou hudbu nemusíte mít nadále fyzicky na telefonu. Podobné hudební aplikace vám ušetří nespočet místa na disku a navíc je mnohem jednodušší novou hudbu do playlistu přidat.

Fotky

Další trik je na zálohu fotek. Na zálohu fotek vám postačí aplikace Google Photos, která nabízí vysoké úložiště na cloudu zdarma. Fotky tak budete mít vždycky k dispozici a přesto vám nebudou zabírat několik gigabytů v telefonu.

Hry

Jedním z největších zabijáků místa v telefonu jsou hry. Nejlepší způsob, jak si udržet telefon volný, je mít nainstalované pouze ty hry, které doopravdy hrajete. Hry mají časté aktualizace, které mají i několik desítek megabytů na víc.

Složka „Jiné“

Tuhle složku naleznete v iTunes a pokud jste uživatel, který aplikace na telefonu střídá velkou rychlostí, data ve složce Jiné se hromadí. Zde je návod, jak složku vyčistit:

1) Připojte zařízení k PC
2) Otevřete iTunes
3) Zazálohujte iPhone
4) Obnovte iPhone ze zálohy
5) Užijte si volné místo

Battery Doctor

Battery Doctor je aplikace,která je dle mého naprosto skvělá. Nejenom, že vám vypíše kompletní informace o vašem telefonu, ale také vám pomůže pročistit místo bez pomoci dalších čistících programů na počítači. Jednou za čas aplikaci použijte a sami uvidíte, kolik volného místa tím získáte.

 

Doufám, že se vám některé rady budou v případě nouze hodit. Já osobně používám metodu s fotografiemi a je pravda, že vždy ušetřím několik gigabytů místa. Tito tipy jsou samozřejmě sporné, spousta lidí může říkat, že se už více vyplatí koupit telefon s vyšší kapacitou. Pravidelná údržba a záloha dat ovšem není vůbec zbytečná.

https://https://www.youtube.com/watch?v=ESR9TgauXUI