iphone apple vs fbi icon ikonaApple měl dnes opět před soudem nastoupit proti FBI v kauze, ve které jde o odemčení telefonu střelce ze San Bernandina z prosincového útoku. Nyní však vláda zrušila dnešní slyšení, protože prý našla sama způsob, jak střelcův telefon odemknout a získat tak přístup k informacím.



Podle nejnovější zprávy ze strany Ministerstva spravedlnosti byla prokázána metoda, která by odemkla telefon bez toho, aby k tomu vláda potřebovala společnost Apple. Tím bylo dnešní slyšení z 22. března 2016 odsunuto. Vláda prý už od prosincového útoku pracuje na rozšifrování systému, aby se k potřebným informacím dostala.

https://twitter.com/JohnPaczkowski/status/712050190555873280?ref_src=twsrc%5Etfw

Apple na toto rozhodnutí zatím nezareagoval. Ale bude to nejspíše zajímavé, jelikož se již v minulosti objevilo několik lidí, kteří tvrdili, že se jim povedlo střelcův iPhone 5c odemknout. Navíc včera Apple na své konferenci při představování nových produktů mluvil o tom, jak je pro něj soukromí uživatelů důležité a že ochrana soukromí a dat je pro společnost povinnost.

CUPERTINO, CA - OCTOBER 16:  Apple CEO Tim Cook speaks during an event introducing new iPads at Apple's headquarters October 16, 2014 in Cupertino, California.  (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Zdroj: 9to5mac.com