iOS-7-Cydia-Icon-2Vyplatí se mít na zařízení Jailbreak? To je celkem složitá otázka. Záleží hodně na tom, co od jailbreaklého zařízení vlastně očekáváte. Pokud vás lákají tweaky, které rozšiřují funkce zařízení a kterých není zrovna málo, pak budete s jailbreakem určitě spokojení.



Na druhou stranu, ne každý tweak je zdarma a za ty nejlepší si připlatíte. Ceny se naštěstí pohybují do 5-ti dolarů a ty nejlepší tweaky mají i své free kopie, i tak je to ale dost peněz za pouhé „obohacení“ systému. Je samozřejmě jasné, že každému vyhovuje něco jiného a někomu si připlatit za lepší služby nedělá problém.

Takže ano, jailbreak přináší spoustu výhod s tím, že své zařízení můžete vylepšit o spoustu prvků, to sebou ale nese i určitá rizika. Pokud na své zařízení JB nainstalujete, ohrozíte tím svá data (v případě, že jste z neznámého důvodu před instalací neudělali zálohu). Zařízení se stává náchylnější na viry a může se i stát, že vám z ničeho nic přestane fungovat.

Já osobně jsem měl takový problém s úložištěm. Vše šlapalo jak mělo, ale z ničeho nic jsem neměl žádné volné místo a promazání cache paměti také nepomohlo. Musel jsem telefon přes iTunes obnovit a nainstalovat starší zálohu systému. Ve výsledku mi tedy JB nic nepřinesl.

Dle mého nejlepší jailbreak můžete pro verzi iOS 9.0 – 9.1 stáhnout přímo zde. Naše redakce ovšem žádným způsobem není zodpovědná za případné škody na vašem zařízení a za využití softwaru pro nelegální stahování obsahu.

pangu-featured-image