home button tlačítko - iconKdyž v roce 2010 Apple podepsal exkluzivní smlouvu ohledně použití supersilné slitiny nazývané „liquidmetal“, objevovalo se hodně spekulací, co s takovým kovem může Apple zamýšlet. Jedinou okamžitou odpovědí se zdálo být, že ho použije na na jehličku, kterou používáme na vytahování SIM karty z iPhonu.



Popisy využití popsané v nové žádosti o patent se zdály být všední, hlavně pro zlepšení spolehlivosti a životnosti všech fyzických tlačítek na produktech s nakousnutým logem. Největším kandidátem však bylo podle doloženého výkresu tlačítko Home na iPhonech. Současná tlačítka totiž mají dva hlavní problémy. Prvním z nich je, že je lze strašně těžko vyrobit s přesností tak, aby vytvářely skvělou strukturu, tvar tlačítka a pěkně zapadaly do designu. Druhým problémem je, že po delší době tlačítka hůře reagují a stávají se méně citlivými.

Tekutý kov by oba tyto problémy mohl vyřešit, jak patent naznačuje. Prozatím není jisté, za jak dlouho Apple tuto novinku začne na svá tlačítka aplikovat, avšak dříve bychom se ji mohli dočkat alespoň uvnitř telefonů.

Zdroj: 9to5mac.com