Apple Watch icon 11Investoři v KGI naznačují, že prodeje Apple Watch se v tomto roce sníží o více než 25%. O proti loňském roce – kdy se prodalo 10.6M kusů Apple Watch – skončí letos kalifornský gigant na méně než 7.5M prodaných kusů. Pokles by mohl být ještě dramatičtější, pokud zohledníme porovnání 12 měsíců prodejů v roce 2O16 oproti 8 měsíců loňského roku.



Společnost KGI uvádí dva důvody své prognózy. První z nich je, že trh s chytrými hodinkami je sice stále ve vývoji, ale z hlediska chování zralý ještě není. Samotný Ming-Chi Kuo (nejúspěšnější analytik Applu na světě) věří, že Apple Watch samotné zaostávají. Argumentuje tím, že zařízení dosud postrádá killer aplikaci a tvarový faktor – tedy prostor pro zlepšení. Také věří, že omezená životnost baterie a spoleh na funkčnost iPhonu je drží zpět.

KGI očekává masovou produkci další generace chytrých hodinek ve 3. čtvrtletí tohoto roku, což také naznačuje pravděpodobný start po boku iPhonu 7 s mnohem větším vylepšením konektivity. Nicméně KGI věří v osvěžení „S modelu“ s malou šancí v tvarový faktor.

Zdroj: 9to5mac.com