macbook retina 12 palců iconApple dnes vydal update pro svou linii 12-ti palcových MacBooků. Nový MacBook disponuje Skylake procesorem, celkový lepší výkon a novou barvu: Rose Gold. Novinkou je také, díky performaci, o hodinu delší výdrž baterie a to při zachování velikosti počítače.



Nový MacBook si stále udržuje své tenké tělo se 13,1 mm, svůj původní jednolitý design a svou klávesnicí od kraje ke kraji. Nově Apple nabízí MacBooku ve stejných barvách jako své zařízení se systémem iOS, tedy Space Grey, Silver, Gold a samozřejmě novou Rose Gold.

macbook-new

Zbrusu nové MacBooky nabízejí procesory Intel Core m3, m5 a m7 6. generace s taktem až 1,3 GHz a až o 25 procent rychlejší grafikou. Taky má rychlejší 1866MHZ pamět. Zůstává mu stejný USB-C port jako u rok starších MacBooků a tudíž nepodporuje Thundebolt 3, přesně tak jak se očekávalo. MacBook přichází ve dvou variantách: Za 39 990 Kč ($1299) získáte MacBook s 1.1 GHz dvoujádrový m3 procesorem (Turbo Boost až 2,2 GHz), 8 GB pamětí a 256 GB flashovým úložištěm. V dražší verzi za 47 990 Kč ($1599) získáte 1,2 GHz dvoujádrový m5 procesor (Turbo Boost až 2,7 GHz) se stejnou 8 GB 1866MHz pamětí a flashovým úložištěm o velikost 512 GB.

Apple SVP Marketing Phil Schiller popsal nový Retina MacBook jako vizi Applu pro budoucnost notebooků.

„Nový MacBook je nejtenčí a nejlehčí Mac, který jsme kdy vytvořili,“ říká Philip Schiller, „zákazníci si nový update s nejnovějším procesorem, rychlejší grafikou a rychlejším flashovým úložištěm, delší životností baterie a překrásnou barvou Rose Gold jednoduše zamilují!“

Apple vyvinul novou technologii baterie, která dostupný a malý prostor využívá do posledního milimetru. Terasovitý, stupňovitý design se podle Applu nepodobá ničemu co u notebooků dosud známe.

Snímek obrazovky 2016-04-19 v 16.47.56

Nový MacBook je od základů konstruovaný pro efektivní práci v naprosté tichosti, samozřejmě. Nejnovější procesory, které využívá, si vystačí pouze s 5 watty. A v krásné souhře s optimalizovaným OS X odebírá tak málo energie, že MacBook vyzařuje minimum tepla a tudíž nepotřebuje větráček na chlazení.

Snímek obrazovky 2016-04-19 v 16.51.30

Nový MacBook si můžete koupit již dnes na oficiálních stránkách apple.cz a u autorizovaných resellerů.

Zdroj: apple.cz