carekit-mainApple nám CareKit představil už na březnové konferenci – je to open source softwarový framework, který vývojářům umožňuje chystat aplikace na pomoc se zvládáním zdravotních obtíží. Ty se také na App Store co nevidět objeví a spoustě lidem to usnadní život.



Místo výlučného spoléhání na návštěvy u doktora budete moct pravidelně sledovat své příznaky a léky, a dokonce tyto informace sdílet s ošetřujícím týmem, který tak bude mít ucelenější představu o vašem zdravotním stavu.

V současné době je ve vývoji už několik aplikací, které pacientům pomůžou hned v několika směrech. Zde jsou příklady z nich.

Aplikace Chronic Conditions Care

Žít s chronickými obtížemi může být dost náročné. Tato aplikace na zvládání chronických nemocí dá vám a vašim lékařům přehled o každodenních obtížích a umožní poskytovat dlouhodobou péči doslova na míru. Pomocí modulu CareKitu s názvem Přehled vám aplikace umožní vidět pokrok v průběhu času a rychle odhalí, která léčba zabírá. A taky umožní sdílet tyto informace s ošetřujícím týmem.

Aplikace Diabetes Care

Diabetik si musí pořád hlídat hladinu cukru v krvi. Aplikace One Drop obsahuje moduly CareKitu na sledování toho, jak se cítíte. Budete moct sledovat bolestivost, hlad a závratě proti změřeným úrovním glukózy v krvi. A všechny tyto informace můžete přímo z aplikace snadno sdílet se svými blízkými a ošetřovateli.

Aplikace Postsurgical Care

Tato pooperační aplikace vám pomůže lépe se o sebe starat po propuštění z nemocnice. Pomocí modulu CareKitu s názvem Karta péče vám aplikace pomůže snadno si udržovat přehled o pooperačních potřebách – monitorování bolestivosti, teploty, hybnosti a léků – a pomůže vám udržovat kontakt s lékařem. Ošetřující týmy uvidí data, která budete zadávat, a v případě potřeby vás pozvou na kontrolu.

carekit-main

Zdroj: macrumors.com, apple.cz