Apple Watch 3 iconKdyž bychom se podívali zpět v čase, alespoň do dob iPhonu 5c, některé Apple produkty si víceméně vysloužily nefér reputaci „propadák“ – a to i navzdory skutečnosti, že se prodávaly a stále prodávají v takovém množství, že by to Applu mohly jiné společnosti i závidět. A Apple Watch jsou jedním z takových produktů.



Apple Watch před dvěmi dny oslavily přesně jeden rok. A kolik za svůj první rok vydělal? O 1,5 miliardy více, než Rolex v roce 2015. A více než jedna čtvrtina vývozu všech švýcarských hodinek za uplynulý rok.

Nicméně tohle srovnávání Apple vs. Rolex není tak úplně celý příběh. Jedna věc, která je tak nějak pozapomněna je fakt, že tohle porovnání ignoruje ziskovou marži obou firem. Zatímco Apple Watch totiž můhou mít jednu z nejlepších ziskových marží ze všech Apple produktů, nemohou se však porovnávat se společností Rolex, pokud dojde na skutečnou nákladnost na výrobu svých hodinek.

Nicméně fakt, že Apple Watch velí tak značně velkému kusu hodinářského průmyslu zdůrazňuje to, jak byly v loňském roce úspěšné. A potvrzuje, jak daleko jsou Apple Watch od názvu „propadák“.

zdroj: cultofmac.com