iTouch-ID-iconPo vydání iPhonu 5S začali uživatele Applu volat po Touch ID pro Mac. Apple zatím neuskutečnil žádný krok, který by naznačoval, že se brzy dočkáme vytoužené čtečky na naších oblíbených jablečných počítačích. Pokud, ale chcete vybavit svůj Mac alespoň nějakou náhradou, je tu jedna možnost.



Na zahraničním portálu Indiegogo se objevila super vychytávka, díky které můžete svůj Mac obohatit o čtečku otisku prstu. Vychytávka má přiznačné jméno iTouch ID.

Tvůrci této vychytávky, se rozhodli splnit přání majitelů MacBooku, nebo dalších zařízení od Applu a navrhli tedy speciální čtečku otisku prstu, která se zapojuje do USB portu. Existuje i USB-C verze, takže i majitelé 12″ MacBooku můžou využít funkci této nové hračky.

iTouch ID je nejmenší USB čtečka otisků prstů na světě. Skenovací plocha je vyrobena ze safírového skla, stejně jako jsme zvyklí u Touch ID. Šasi je z hliníku se speciálním povrchem. Celá čtečka je velice odolná vůči škrábancům a navíc je voděodolná.

Všechny naskenované otisky jsou chráněny speciální šifrou AES-256 a ukládají se šifrovaně, takže k vaším otiskům nemá nikdo přístup. Pro komunikaci mezi Macem je potřeba mít speciální aplikaci.

Další obrovskou výhodou této čtečky je, že kromě odemykání vašeho Macu se lze přihlásit pomocí otisku prstu k oblíbeným službám jako je Facebook, Twitter, Gmail, 1Password atd.

iTouch ID se prodává v několika barevných variantách a cena za jeden kus je cca 59 dolarů + 10 dolarů poštovné do České republiky. Objednávat můžete zde.

https://https://www.youtube.com/watch?v=NW49TfxLdSE

Zdroj: itouch.id