iPhone SE Rose Gold icon applenovinkyPopulární iFixit, který nechybí snad u žádného jablečného produktu a ukáže nám, co se vlastně nachází uvnitř produktu, opět zakročil. Tentokrát si do parády vzal nejnovější model telefonu od Applu – 4″ iPhone SE.



Nejnovější model obsahuje opravdu hned několik komponentů totožných se svých stejně vypadajícím bráškou z roku 2013. Jedná se, například o přední fotoaparát, LCD displej i s digitizérem nebo reproduktor. Zároveň ovšem jako každá novinka obsahuje hned několik vylepšení, takže takový Touch ID senzor, zadní fotoaparát, Lightning konektor, baterku nebo čip, byste určitě v iPhonu 5s nenašli. Celkově došlo i ke snížení pinů pro připojení jednotlivých komponentů.

Zajímavostí je určitě baterie, která zajímá většinu uživatelů – oproti předchozímu 4″ modelu opravdu došlo k mírného zvýšení kapacity. Zatímco iPhone 5s z roku 2016 měl baterii s kapacitou 1,560 mAh, nový model má kapacitu baterie 1,624 mAh.  Podle iFixit není také nic složitého iPhone opravit, ovšem dostat se dovnitř je bez speciálních nástrojů téměř nemožné – a to vím své i já.

Na všechny fotografie se můžete podívat zde.

sub01 iFixit-iPhone-SEyi-parcalarina-ayirarak-cihazin-tamir-edilebilirlik-puanini-belirledi83597_2 iFixit-iPhone-SEyi-parcalarina-ayirarak-cihazin-tamir-edilebilirlik-puanini-belirledi83597_1 iFixit-iPhone-SEyi-parcalarina-ayirarak-cihazin-tamir-edilebilirlik-puanini-belirledi83597_0

Zdroj: 9to5mac.com