ios-7-photo-icon-pnV začátcích, kdy se spekulovalo o tom, že by nejnovější model jablečného telefonu mohl disponovat duálním fotoaparátem, se zdálo, že by se to mohlo stát v budoucnu trendem. Bohužel, další konkurent Apple opět předběhl.



Na každém výrobci samozřejmě záleží, jak duální fotoaparát využije, funkcí ale není zrovna nejméně a mohl by mít pro pořizování fotografií nemalý přínos.

Pokud by se obraz z obou čoček skládal do jedné fotky, focení HDR fotek by bylo mnohonásobně rychlejší a i lepší. Pokud by každá čočka byla zaostřena na jinou ohniskovou vzdálenost, získali bychom výhodu podobající se optickému zoomu.

Z toho důvodu by bylo naprosto úžasné, kdyby s touto možností přišel první Apple. Bohužel, konkurence nikdy nespí, a proto se dají telefony s duálním fotoaparátem sehnat již teď.

Začátkem roku byla představena nová vlajková loď společnosti LG s názvem G5, která duálním fotoaparátem již disponuje a díky tomu pořizuje skvělé fotografie za různých podmínek.

lg-g5-40-2-970x647-c

Dalším kouskem do sbírky je Huawei P9, který byl představený teprve před pár dny. Obě čočky pocházejí z vývojových laboratoří Leica a tím pádem momentálně konkurenci celkem drtí. Obě čočky mají rozlišení 12 MP, nastavení je ovšem rozdílné. První dokáže snímat barevné fotky, druhá pouze černobílé.

camara-p9-w782

Díky tomu jsme zvědaví na to, co vlastně představí společnost Apple. Díky konkurenci se totiž může vyvarovat chybám a představit něco naprosto fenomenálního a úžasného. Na září, kdy budou nové telefony představeny se rozhodně těšíme!