apple_test_logo_iconZatímco iPhone SE válcuje sérii iPhonu 6s v testech výkonu vnitřního hardwaru, nové video ukazuje, že nejnovější 4-palcový smartphone je méně trvanlivější než jeho větší 4,7-palcový a 5,5-palcový sourozenec, když se pod menším tlakem ohnul nebo se potopil na dno.



Poskytovatel prodloužené záruky SquareTrade vystavil iPhone SE, iPhone 6s a iPhone 6s Plus řadě testů v ohybu, pádů a ponoření do vody. Výsledky ukazují, že kompaktní design není vše a nemusí nutně znamenat že bude odolnější než štíhlejší 4,7-palcový nebo 5,5-palcový iPhone.

SquareTrade zjistil, že iPhone SE se začne prohýbat při tlaku 72,5 kilogramu, zatímco tenší iPhone 6s až při tlaku 77,1 kilogramu. Navíc při 80 kg iPhone SE dopadá katastrofálně, iPhone 6s se pouze prohýbá tlakem.

„Když se při testech s vodou ponořily iPhony do hloubky 1,5 metru, iPhone SE se permanentně vypnul za méně než minutu, zatímco konkurent vydržel plných 30 minut a ztratil pouze audio,“ tvrdí SquareTrade. „iPhone 6s Plus začal mít problémy v 10 minutách testu a poté umřel.“

V testu pádů, kdy iPhone SE, iPhone 6s a iPhone 6s Plus trpěli stejným pádem z výšky 1,8 metru lícem dolů, u všech 3 modelů prasknul displej. Když se však upustily ze stejné výšky avšak s dopadem na roh, iPhone SE se po 10 dopadech rozpadnul na dva díly, kdežto iPhone 6s a 6s Plus měly pouze drobné kosmetické poškození.

Zdroj: macrumors.com