iphone-7-plus-leak-2-170Podle nové zprávy od velice dobře informovaného analytika KGI Minga-Chi Kua, se můžeme těšit v roce 2017 na kompletní redesign našeho oblíbeného jablečného telefonu. Apple plánuje přejít z ikonického hliníkového šasi na šasi ze skla společně s AMOLED displejem. Byl by to tedy částečný návrat k designu iPhone 4/4S.



Podle uveřejněných informací, se ještě tento redesign nedotkne iPhonu 7, který má být představen letos na podzim.

Kuo věří, že Apple tento krok uskuteční z mnoha důvodů. Jedním z hlavních důvodů je, že design, na který jsme nyní všichni zvyklí, není už aktuální a Apple by tedy měl nějak na tuto situaci reagovat. Konkurence už má jako vždy po vydání iPhonu podobné modely ve své nabídce, takže Apple se musí zase odlišit a vymyslet nějaký jiný design s použitím nových materiálů.

Zatím není známo, jak Apple chce tuto skleněnou konstrukci vyřešit. V případě iPhonu 4/4S bylo sklo použito v přední a zadní části telefonu a uprostřed byly jednotlivé skla přichyceny ocelovým rámečkem. Nový sklěněný iPhone by měl využívat AMOLED displej, který je velice tenký a lehký.

S jistotou můžeme tedy tvrdit, že Apple si počká na představení nového designu na rok 2017. Otázkou je tedy, jak bude vypadat iPhone 7? Podle nejnovějších spekulací, které kolují na různých webových stránkách, můžeme vidět, že iPhone 7 nepřinese moc velkých změn oproti stávajicím modelům. Jednou z největších změn bude určitě duální fotoaparát, který bude sloužit pro lepší fotografování. Tento fotoaparát by se měl objevit exkluzivně v 5,5″ modelu iPhonu 7 Plus.

Zdroj: 9to5mac.com