os x el capitanSetkali jste se někdy s problémem, že jste chtěli na OS X přejmenovat více souborů najednou? Přejmenovávat jednotlivé soubory je zdlouhavá činnost. Povíme si tedy, jak postupovat na OS X, když si chceme ulehčit a zefektivnit tuto práci. Nemusíte mít ani žádnou aplikaci třetích stran, postačí aplikace Finder. Jdeme tedy na to.



Krok 1: Vyberte soubory, které chcete přejmenovat.

Krok 2: Klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Přejmenovat položky (číslo). Otevře se vám dialog -> Přejmenovat položky Finderu.

Krok 3: Nyní můžete vybrát formát, jakým chcete přejmenovat své soubory. Pomocí možnosti Formát, můžete všem vybraným souborům dát úplně jiný název.

Volba Formát názvu, vám umožňuje nastavit pravidla, jakým způsobem chcete jednotlivé vybrané soubory od sebe odlišit. Můžete tedy nastavit index, čítač a datum.

Volba Kde, nastaví umístění nastavených pravidel. Můžete je umístit buď před nebo za název.

Krok 4: Jakmile jste spokojeni s nastavením jak přejmenujete vybrané soubory, klikněte na tlačítko Přejmenovat. Pokud se vám změna, která se provedla na vaších souborech nelíbí, stačí stisknout klávesovou zkratku CMD+Z a můžete se pokusit o přejmenování znova.

https://https://www.youtube.com/watch?v=lh12jY0OA88

Zdroj: 9to5mac.com