iOS-10-iconSpolečnost Apple v roce 2015 uvedla operační systém iOS 9 pro svá mobilní zařízení. Tento systém byl pro řadu uživatelů očekávaný díky předchozímu systému, který byl velice problémový. iOS 9 nepřinesl jen řadu nových funkcí ale také odstranil mnoho chyb, na které si uživatelé celý rok stěžovali.



Letos jako každým rokem společnost Apple se chystá uvést iOS 10 na vývojařské konferenci WWDC a očekávání jsou vysoká.

Zatím nikdo neví, co společnost Apple uvede za nové vychytávky ve svém novém systému, přesný den předstvení také nikdo neví, takže můžeme jenom odhadovat kdy to bude. Každým rokem je konference WWDC pořádána v červnu ve slavném konferenčním centru Moscone West, které se nachází v San Francisku. Tento obrovský objekt, který má spoustu místností pro tisíce příchozích vývojářů a pěkný hlavní konferenční sál, který poskytuje spoustu místa pro každoroční pořádané „keynote“.

Během každé konference Apple odhalí další verzi mobilního a desktopového systému, které jsou v plné verzi vydány většinou na podzim. V roce 2016 bude hlavním tématem konference mobilní systém iOS 10.

Server MacRumors prohledal webové stránky Moscone centra a zjistil, že kompletní program na červnové konference je obsazen kromě jednoho týdne v polovině měsíce. Díky dohody s Applem, Moscone nikdy veřejně neoznamuje termín konference naopak termín je vždy nejprve oznámen samotnou společností Apple. Konference na které budou uvedeny novinky v operačních systémech se bude konat hned v první den WWDC.

Samozřejmě ještě nic není oficiální, dokud Apple neoznámí oficiální termín, ale pokud jste iOS nebo OS X vývojář, určitě byste si měli nechat v tomto týdenním termínu volno, abyste nepřišli o důležité novinky, které budou představeny.

june2016mosconeschedule-800x594

Zdroj: macrumors.com