pegatron_logo iconChtěli jste někdy nahlédnout do jedné z největších montážních iPhone továren v Číně? Tvrdá práce ve společnostech jako Foxconn nebo Pegatron je přísně střežená, a proto se o nich v médiích nikdy moc nedozvíme. Bloombergu se ovšem podařilo dostat reportéra právě do Pegatronu, obří továrny mimo Šanghaj, která má rozlohu jako 90 fotbalových hřišť a 50 000 zaměstnanců.



Pegatron a Apple pracují na dlouholetém vyvrácování obvinění z nekalých, spíše vyloženě nebezpečných pracovních podmínek, kterým jsou čínští dělníci vystavováni. Továrna má v sobě nový systém, který sleduje pracovní dobu, mzdy a výdaje za oběd každého pracovníka. To pomohlo dodržování stanoveného maxima – 60 pracovních hodin.

Před třemi lety se velká část zaměstnanců registrovala k nepřiměřenému množství přesčasů ve snaze zvýšit svůj finanční příjem. Dobrovolně obětovali své zdraví a produktivitu v procesu. Nyní, pokud chce jít do práce, jeho čas je nastaven maximálně na daných 60 hodin a poté systém pracovníka automaticky blokuje.

Zdroj: phonearena.com