p1010322-1Apple představením 12″ Retina MacBooku s jedním UBC-C portem započal tak trochu revoluci a i když byl nejdříve všemi odsuzován, postupně ho začínají následovat další další výrobci. Nyní na trh přichází ultrabook od HP, který je dokonce ještě tenčí – představujeme vám Spectre 13.



Nejnovější laptot od HP nese bondovský název Spectre 13 a má se opravdu čím chlubit. Nejenže jeho tloušťka má neuvěřitelných 10,4 mm (nejnovější iPhone má 7,6 mm), ale i výkon rozhodně nezůstává pozadu. Uvnitř totiž najdeme šesti-jádro i5 nebo i7 od Intelu, 8GB RAM a až 512GB úložiště. Nechybí samozřejmě ani 3 UBS-C sloty, což z Spectre dělá o něco lepší kousek, než je 12″ MacBook, který bohužel obsahuje pouze jeden.

https://https://www.youtube.com/watch?v=8FqKBmwfgTs

„Po celá léta by Apple viděn jako inovátor a lídr inovací,“ řekl Ron Coughlin, prezident skupiny Personal Systems Group společnosti HP. „HP je nyní na dobré cestě převzít velení.“

Spectre 13 od HP nabízí opravdu prvotřídní design a výkon, který určitě každého potěší. Pravděpodobně to ale nebude důvod k přesedlání, protože obsahuje Windows, takže u fanoušků a spokojených majitelů Apple, zůstane MacBook asi prioritou. Cena Spectre 13 bude kolem 27 tisíc korun.

Zdroj: engadget.com, macrumors.com