hacking teamApple je znám jako společnost, která bere vážně bezpečí svých uživatelů. Všichni si kupujeme iPhony pro pocit, že nás nikdo nemůže vysledovat a jsme tedy nějakým způsobem imunní proti šmírování. Německý hacker Karsten Nohl dokázal, ale pravý opak. V pořadu 60 Minutes demonstroval, jak lze jednoduše smířovat telefonní hovory a zprávy.



Nohl tvrdí, že  iPhone není nijak zvlášť zabezpečený než telefony s operačním systémem Android. Ohledně bezpečnosti jsou na tom všechny telefon stejně. S

Vše co potřebuje tento německý hacker znát k útoku na váš telefon je vaše telefonní číslo. Díky díře v protokolu SS7, pak už stačí jen někomu zavolat a někdo může nahrávat celý váš hovor. Nohl ukázal, že je schopen i vysledovat pozici osoby, od které má telefonní číslo.

Tento neznámý protokol je důležitou součásti světové sítě, do které se připojují operátoři. Každý člověk, který vlastní jakýkoliv telefon používá protokol SS7.

Dobrou zprávou je, že Nohl není obyčejný hacker, pracuje pro bezpečnostní tým, který radí více než 500 společnostem ohledně bezpečnosti. Další dobrou zprávou je, že protokol SS7 není nejvíce používanou metodou mezi hackery, kteří se baví tím, že kradou data obyčejným lidem.

Zdroj: iphonehacks.com