Kickstar-listed-Pictar-turns-your-iPhone-into-a-DSLR-camera.jpgWeb kickstarter.com, který se zabývá financováním různých zajímavých projektů. Při vložení zajímavého nápadu, vám přispějí lidé, kteří rozhodují zda váš projekt uspěje či ne.  Na webu se objevil velice zajímavý držák, který vytvoří z vašeho iPhone zrcadlovku. Pictar ihned zaujal na kickstarteru veřejnost a za 36 dní na něj lidé přispěli téměř 100 000$.



Tento velice efektivní držák obsahuje ovládání závěrky, takže při focení nemusíte nic mačkat na displeji. Při stisknu tohoto tlačítka se vyfotografuje vaše vybraná kompozice. Po lehkém stisknutí tohoto tlačítka fotoaparát provede zaostření objektu. Tedy podobná funkce, jako u zrcadlovek. Další vychytávkou je zoomovací kolečko, kde si můžete vybrat jak moc chcete objekt přiblížit a zda budete fotit přes přední nebo zadní fotoaparát.

Další součástkou je Smart Wheel. Díky tohoto chytrého kolečka můžete vybírat režim focení (portrét, sport, sníh, selfie, video). Dále můžete nastavit dokonce i ISO. Celý držák je velice ergonomický. Celá tato souprava má v balení kromě samotného držáku i sňůřu na krk.

Pictar lze použít na všech iPhonech, které byly vydány od roku 2010 (iPhone 4/4S, iPhone 5/5c, 5S, iPhone 6/6S a iPhone SE). Bohužel na největších iPhonech (6+/6+S) Pictar nefunguje, což je velice škoda, protože tyto iPhony mají nejlepší fotoaparát.

https://vimeo.com/163389608

Zdroj: phonearena.com