Japan Apple New iPhonesVýzkumné a vývojové centrum Applu, které má stát v Yokohamě v Japonsku se mělo začít používat koncem tohoto roku. Bohužel tomu tak nebude. Otevření se odkládá do března přištího roku. Tuto informaci přinesl japonský blog Macotakara. Podle článku se celé centrum bude skládat z více budov. Nejdelší a největší budovat bude čtyři patra vysoká.



Není žádným překvapením, že Apple pracuje na ekologické variantě celého centra a snaží se minimalizovat plýtvání s energii. Na střeše jednotlivých budov tak vyrostou stromy a celé centrum bude používat recyklovanou vodu.

Proč si Apple vybral právě Japonsko? V budoucnu chce spolupracovat s japonskými výrobcemi aut a s zdravotním průmyslem, aby mohl pokračovat ve vývoji svých produktů například Apple Watch.

V roce 2014 Apple představil plán na výstavbu technického vývojového centra v regionu Minatomirai, který se nachází v Yokohamě. Díky tohoto střediska chce Apple pokračovat ve vývoji nových součastek pro své stěžejní produkty jako je iPhone a iPad.

Zdroj: appleworld.today