apple-music-official-logoKontroverzní americký raper Kanye West se zase postaral o to, že se o něm bude psát. V únoru letošního roku vydal novou desku s názvem The Life of Pablo. Ihned po vydání tohoto alba, West prohlásil, že se nechytá nové album nabídnout uživatelům Apple Music ani uživatelům Spotify.



West se rozhodl, že své nové album zveřejní jen na platformě Tidal, kterou sám spolufinancuje. Tento krok donutil fanoušky Westa, si předplatit tuto služba, aby si mohli poslechnout jeho nejnovější počin.

Krátce po vydání desky se West na sociální síti Twitter svěřil, že má dluh ve výši téměř 55 milionů dolarů. Tento fakt asi Westa donutil přehodnotit svůj prvotní názor ohledně vydání své nejnovější desky exkluzivně jen na Tidal. Před třemi týdny tedy své album uveřejnil, jak na Apple Music tak na Spotify.

Tohle chování se fanouškům nelíbí a rozhodli se tedy na Westa podat hromadnou žalobu. Služba Tidal si podle žaloby vydělala až 84 milionů dolarů. Kromě vydělaných peněz navíc společnost získala informace o platících uživatelích, osobní informace a údaje z karet. To vše na základě klamavé reklamy.

Je tedy jasné, proč se Kanye West nakonec rozhodl vydat své nové album na Apple Music. Jasné však není, zda se mu povede svůj dluh pomocí tohoto triku splatit.

Zdroj: 9to5mac.com