barack obama iconPrezident Obama v minulosti poznamenal, že není oprávněn užívat iPhone z bezpečnostních důvodů (mohl a může však používat iPad pouze s WiFi) – jak ale plyne z článku od NY Times, starší asistenti v Bílém Domě již iPhony využívat mohou. Stalo se tak po velkém leč částečném updatu starších technologií v Bílém Domě.



„Až do nedávné doby byli asistenti z východního křídla uvíznutí ve smutném stavu technické méněcennosti: stolních počítačů z posledního desetiletí, černobílých tiskáren (které ani nemohly provádět oboustranné kopie), starší telefony značky BlackBerry (žádné iPhony), slabý bezdrátový internet a stolní telefony tak staré, že jen několik vyvolených umělo programovat tlačítka pro rychlé vytáčení.“

Mnoho asistentů již  teď může používat nejnovější modely iPhonů, ale každopádně prezident Obama stále používá speciálně upravený, vysoce zabezpečený BlackBerry. Dá se předpokládat, že změny tohoto speciálního BlackBerry mohou být v systému odesílání zpráv, jelikož CEO společnosti loni naznačil, že jejich systém posílání zpráv je bezmála dokonalý.

Zatímco je Obama velkým fanouškem Apple produktů, v případě střelce ze San Bernardina se postavil na stranu FBI proti odmítavé společnosti vytvořit GovtOS pro střelcům iPhone.

Zdroj: 9to5mac.com