spacex-logoElon Musk, pro někoho naivní snílek, pro někoho současně největší žijící inovátor, který chodí po naší planetě. Chtěl elektrická auta, má je. Chce osídlit Mars, založil si společnost s názvem Space X, která se zabývá vývojem raketoplánů. To je život Muska v kostce.



Samozřejmě, kolonizace Marsu není úplně taková legrace, jak by si většina lidí mohla myslet. Zároveň to není ale nereálná věc. Největší překážkou jsou ovšem finance. Přesně z toho důvodu ve Space X vyvíjí raketoplán, který dokáže opakovaně přistát a nezničí se.

V lednu k jednomu praktickému testu již došlo, bohužel, stabilizace raketoplánu nedopadla úplně dobře a tak přistát nedokázal. Ovšem s tím je konec. Space X se totiž podařilo vrátit raketu zpět na planetu bez toho, aby došlo k jejímu zničení. To je obrovský pokrok za dlouhým meziplanetárním snem!

Musk je často spojován se Stevem Jobsem, protože obě tyto osobnosti jsou jedni z největších inovátorů současnosti. Jobs lidem ulehčoval život, Musk lidem dává naději.

https://https://www.youtube.com/watch?v=sYmQQn_ZSys