icon128-2xUrčitě se mezi Vámi najde hodně těch, kteří mají rádi svou plochu čistou, bez zbytečných ikon a mnoha souborů, které jednoduše kazí vzhled. Upřímně já si vždycky plochu co nejpečlivěji uklízel, abych se mohl kochat krásným pozadím, tím spíše když využívám pozadí od Applu, která jsou dechberoucí. Ti z Vás, kteří využívají hodně své MacBooky a iMacy pro práci, si určitě rádi usnadňují práci s počítačem tak, aby jim se jim práce tvořila takříkajíc „od ruky“.



Na obvyklou námitku, že „pokud musíte systém doplňovat o nějaké funkce od jiných výrobců, je něco špatně“, mám jednoduchou odpověď: OS X určitě není dokonalý, což je pravidlo platící pro všechny operační systémy. Ale úsilí výrobce udržet jej jednoduchý je podle mě velmi dobrá cesta. A mít možnost rozšířit ji aplikacemi třetích stran je veliké plus pro variabilitu potřeb každého z nás.

Plocha plná, přitom prázdná

Tento trik spojuje dvě věci, které spolu výborně fungují:

  1. zajišťuje, že při své práci, ikdy mám plno ikon a uložených souborů na ploše, mám pozadí plochy vždy čistě (jen krásný obrázek pozadí)
  2. jednoduchým gestem myši nebo touchpadu můžete na plochu soubory odkládat, zobrazit, manipulovat s nimi pomocí drag&drop a jednoduše je přesouvat mezi aplikace a plochou nazpátek – a to vše bez použití klávesnice.

Pro nastavení těchto jednoduchých triků musíte udělat dvě věci:

  1. Stahněte a nainstalujte si aplikaci HiddenMe Free a spusťte ji. Do horního Menu Baru Vám přibude takové malé kolečko. Když ho rozkliknete, klikněte na první položku Hide Desktop Icons a poté taky zapněte volby Launch at login Hide icons at launch. Aplikace nyní ukryla Vaše ikony na ploše. Avšak nelekejte se, hned je zase najdeme. :)
  2. Dále se musíme nasměrovat tímhle směrem: Předvolby -> Mission control -> Aktivní rohy. Tady si nastavíte, že po najetí myši do pravého dolního rohu se zobrazí obsah plochy (může to být samozřejmě jakýkoliv roh podle Vaší osobní preference).A to je vše!

Já osobně tento trik využívám velmi často a rád. Čistější plochu jsem ještě nikdy neměl a při práci mi v kombinaci s Notifikační centrem velmi usnadňuje práci psaní článku pro náš web.

Zdroj: lifehacky.cz