google_cardboard_1Společnost Google uvolnila knihovny pro svůj produkt Google CardBoard. Jedná se o kartonový přístroj, který si doma sestavíte, vložíte do něj svůj smartphone a můžete si užít virtuální realitu v domácím prostředí. CardBoard je jeden z nejlevnějších přístrojů pro virtuální realitu a proto je velice oblíben všemi skupinami uživatelů.



Google kromě vývojářských iOS SDK knihoven vydal webovou aplikaci VR viewer. Knihovny, které jsou určeny zejména pro vyvojáře iOS aplikací, si můžou stáhnout programátoři pro napsáni vlastních programů a pomocí Cardboardu ihned uvidí co vlastně stvořili.

Tento balík knihoven, který byl uvolněn pomůže společnosti Google rozšířit virtuální realitu na všechny platformy. Jak všichni víme majoritní podíl v používání smartphonů má stále Apple, takže tohle nebyl vůbec špatný krok od společnosti Google.

Cardboard knihovny obsahuji mnoho různých nástrojů, které pomohou vytvořit virtuální realitu jako je například 3D kalibrace obrazu, prostorový zvuk atd. Google na svém blogu uvedl, že díky uvolnění těchto knihoven bude virtuální realita mnohem rozšířenější a je jen otázkou času, než se rozšíří i mezi běžné smrtelníky a virtuální realita se stane běžným nástroj pro konzumaci obsahu.

interactivepatterns_displayreticle-e1459355451529

Zdroj: 9to5mac.com