apple-india-e1406588721318Indie je nová Čína, alespoň co se Apple týče. Pamatujete, jak před několika lety udělala společnost obchod s China Mobile o dodávce iPhonů? CEO Apple, Tim Cook, tehdy řekl, že Čína bude pro společnost mnohem významnější trh, než trh v USA. Tato předpověď se potvrdila ve čtvrtletní zprávě z dubna 2015.



Podle zpráv s posledních měsíců se prodej iPhonů od posledního roku zhoršil. Co je ale neuvěřitelné je to, že se prodej telefonů v Indii zvýšil o 56 %. A ještě více ohromující skutečnost je ta, že průměrný indický spotřebitel vydělá přes 1500 dolarů ročně. To vysvětluje, proč 70 % zakoupených telefonů patřilo v minulém roce těm, které se prodávají za nižší cenu než 150 dolarů a také to, proč je iPhone 5s (300 dolarů) v Indii nejprodávanějším iPhonem.

Podle analytika, Gena Munstera, existují ovšem nějaké věci, které by mohli společnosti v Indii přinést až 62 milionů nových uživatelů iOS. Jednou z nich je, aby byla přítomnost Apple v zemi stejná, jako je tomu v Číně. Když se minulý týden sešel Cook s premiérem Modim řekl mu, že by v Indii rád otevřel několik Apple Storů.

Indie je obecně jednou ze zemí, ve které není příliš vysoké číslo lidí, kteří vlastní smartphone. Momentálně je to 15 % z 1,25 miliardy obyvatel, kteří smartphone vlastní. v Číně je to 58 % z 1,37 miliardy občanů. Apple minulý rok v Číně prodal přes 56 milionů telefonů, v Indii to byly pouze miliony čtyři.

Zdroj: phonearena.com