applestorelogoPodle nových zpráv z LA Business Journal společnost Apple zajišťuje prostor pro otevření nové prodejny ve městě Los Angeles. Obchod se prý bude nacházet v historické Tower Theatre, díky tomu by v této oblasti mohl být oživen maloobchod.



Apple Store se bude nacházet na 800 S. Broadway, konkrétní podrobnosti týkající se obchodu zatím nejsou stále jasné. Dále také nevíme, kolik bude společnost za tento prostor vůbec platit. V současné době je v této oblasti volných přes 23 225 metrů čtverečních, které se dají využít k obchodu. To tedy znamená, že by částka, kterou bude Apple platit nebude tak vysoká.

Jako obvykle, kdekoliv je otevřen nový Apple Store, stává se z okolního obchodního prostoru horké zboží. Lorena Tomb, agent pro realitní investiční společnost Lang LaSalle  poznamenal, že maloobchodní přítomnost Apple na Tower Theatre bude mít pozitivní dopad na maloobchodní trh jako celek.

Společnost Apple je na „lovu“ nových obchodních míst pro otevření nové prodejny v Los Angeles údajně již několik měsíců. Společnost dostala již několik nabídek od různých realitek, zájem má ovšem o historické centrum a právě již zmiňovanou oblast v okolí Tower Theatre.

Zdroj: 9to5mac.com