ipad-pro-201603-gallery3Apple dnes získal patent na výrobu nových Smart Coverů pro iPad. Původní patent, podaný již v roce 2012, USPTO, obsahuje pro uživatele iPadu nové doplňkové funkce, včetně extra dotykového displeje. To umožňuje lépe pracovat s přídavným stylusem.



Mít druhou obrazovku iPadu by mohlo pomoct hlavně uživatelům v různých podnicích. Jeden zajímavý obrázek, který byl součástí patentové přihlášky obsahoval nákres, na kterém můžeme rozeznat, že uživatelé budou moci na externím displeji psát poznámky a ty se poté automaticky převedou z rukopisu na text.

Jiné využití může být například to, že kryt může sloužit jako stojan při sledování videa. Toto umí současný Smart Cover, v patentu jsou ovšem přidané funkce, díky kterým budete moci iPad dále při sledování videa ovládat. Jedna verze krytu by mohla obsahovat solární panel pro sběr energie pro iPad, ta druhá zase zabudovanou QWERTZ klávesnici.

Sice nemůžeme úplně stoprocentně říct, jaké všechny nové funkce bude Apple Smart Cover obsahovat, díky potvrzenému patentu ovšem nemusíme být vůbec daleko od pravdy. Mimochodem, název patentu je: „Cover Attachment s flexibilním displejem.“

patent1 patent2 patent3 patent4 patent5 patent6 patent7 patent8 patent9

Zdroj: phonearena.com