LED_RGB_matrixVšichni čekáme na oficiální představení iPhonu 7, kterého bychom se měli tradičně dočkat na podzim. Někteří již teď ovšem obrátili svou pozornost na to, co společnost chystá na příští rok. Podle zprávy agentury Bloomberg se dodavatelé a výrobci OLED displejů připravují na hromadné objednávky pro novou vlajkovou loď Apple.



Ve zprávě se uvádí, že společnost Applied Materials Inc. zaznamenala čtyřnásobný nárůst objednávek. Tato společnost je zodpovědná za materiály, ze kterých poté výrobci vyrábějí displeje. Při ohlašování zisku společnost prozradila, že jí objednávky za druhé čtvrtletí vydělaly přes 700 milionů dolarů, což je částka, kterou společnost vydělá za celý rok. Zisk v prvním čtvrtletí byl okolo 180 milionů dolarů.

Aby se zabránilo lidem myslet si, že budou OLED displeje už letošním zařízení, společnost prozradila, že celý proces zabere minimálně tři čtvrtiny roku na to displej vyrobit, dodat a nainstalovat. Nárůst objednávek potvrdili i další dodavatelé společnosti Apple jako například Sharp, LG nebo Samsung.

Zdroj: 9to5mac.com