os x el capitanNového operačního systému pro všechny aktuální iMacy a MacBooky se dočkáme už za několik málo týdnů, tedy alespoň jeho představení. Zatím o něm více minimum informací a velkým lákadlem se tak stává jeho jméno. Jaké bude?



Apple má ochranou známku na opravdu dlouhý seznam jmen, na kterých se vyskytují města, hory, pláže, ale nechybí ani divoká zvířata, jako jako je, například Kondor nebo Grizzly.

Že by Apple následoval svůj OS X Leopard a opět vsadil na zvíře?
Že by Apple následoval svůj OS X Leopard a opět vsadil na zvíře?

Zde je celý seznam jmen. Právě jedno z nich se s největší pravděpodobností objeví na konci názvu dalšího OS X a nahradí tak dosavadní El Capitan: Redwood, Mammoth, California, Big Sur, Pacific, Diablo, Miramar, Rincon, Redtail, Condor, Grizzly, Farallon, Tiburon, Monterey, Skyline, Shasta, Sierra, Mojave, Sequoia, Ventura a Sonoma.

OS X 10.12 je v současné době údajně vyvíjen pod názvem „Fuji“, což je nejkrásnější hora v Japonsku. O finální jméno se určitě nejedná, protože i předchozí verzi nesly svůj kódový název – OS X Mavericks byl Cabaret, Yosemite si zasloužil jméno Syrah a aktuální El Capitan měl název Gala.

Pláž Rincon v Portoriku je také na seznamu možných jmen.
Pláž Rincon v Portoriku je také na seznamu možných jmen.
Zdroj: macrumor.com