Apple Store iconPracovat pro Apple je prestiž a pokud čekáte na výplatní pásce sumu pod sto tisíc korun, jste na omylu. Přesně tohle ale neplatí pro prodavače v Apple Storech, kteří si přijdou na výrazně menší peníze.  Deník Business Insider UK se totiž dostal ke svědectví jednoho z bývalých zaměstnanců.



Muž pracoval v Apple Storu ve Velké Británii, ale přál si zůstat v anonymitě, protože před nástupem pro práce musel podepsat smlouvu mlčenlivosti. Zmínil hned několik zajímavostí, jakými je, například každodenní vyhrožování od zákazníků (někdy až smrtí), zákaz focení se v pracovním modrém tričku a rozhodně platové ohodnocení.

V současné době je ve Velké Británii minimální mzda pro lidi starší 25-ti let cca 256 korun za hodinu. Zaměstnanci se pohybují na ceně okolo 8 liber, což je v přepočtu asi 284 korun za hodinu. Vezmeme-li v potaz, že pracují 40 hodin týdně, za měsíc si přijdou na nějakých 45 tisíc korun. To je skoro polovina průměrné mzdy v Anglii. Po připočítání všech dalších výdajů (bydlení, jídlo, cesta do práce, ..) toho zaměstnancům moc nezbude.

personal_pickup_apple_store

Zdroj: macrumors.com