Surprise-iPads-dont-improve-education-unless-you-teach-with-them-properlyNějakou dobu byl iPad hojně využíván v americkém vzdělávacím programu jako něco, co by žákům, ale i učitelům mohlo pomoci s výukou. Ovšem do té doby, než přišel Chromebook a lidé si uvědomili, že se klávesnice v mnoha ohledech hodí (a hlavně také nižší cena).



Neplatí to ale u všech. V mnohých školách mají iPady již od roku 2011 a jsou určené pro všechny studenty (kéž by takový rozpočet měla i má škola).

Samozřejmě, ne všichni jsou přesvědčeni, že tablet může nějakým způsobem se vzděláním pomoci. Ze statistiky totiž vyplývá, že studenti, kteří tablet k výuce velice často používají, mají horší výsledky než ti, kteří jej používají méně. Profesor Elliot Soloway z Michiganské Univerzity řekl, že iPady a technologie používaná při výuce nebude nikdy prospěšná, dokud se nezmění samotný systém vzdělávání.

Apple se snaží zlepšovat situaci tím, že posílá zaměstnance do všech škol, kde se snaží naučit učitele tablet používat a ukázat mu užitečné aplikace, které může při výuce používat. Apple také uvádí, že na všech 114 školách má každý žák iPad, učitel iPad a MacBook a v učebně je Apple TV. V některých dokonce Apple nechal udělat Wi-Fi.

Zdroj: phonearena.com