Silikonový kryt na iPhone 6s - uhlově šedýOsobně si potrpím na to, jak můj iPhone vypadá a nedokážu si představit, že bych měl 14 dní za sebou jeden a ten samý kryt. Možná proto mám doma slušnou sbírku silikonových, dřevěných či jiných krytů ze všech možných materiálů. Nejnovější kryt od Applu už ale z ruky nedám.



Do redakce se nám dostal silikonový kryt pro iPhone 6s, který lze ovšem použít i na jeho o jeden rok staršího brášku. Otestovali jsme tak jednu z několika dostupných barev – charcoal grey – úhlově šedý.

Jako první vás už překvapení balení, ve kterém se silikonový kryt nachází – působí opět totiž jednoduše, ale přitom obsahuje vše důležité. Uvnitř se potom nachází samotný kryt. Ten na první pohled vypadá obyčejně – a opravdu takový je. Zatímco jeho vnější strana je na dotyk opravdu příjemná a díky jeho povrchu je nemožné, aby vám vyklouzl z ruky, vnitřní stranu je pokrytá mikrovláknem, aby kryt váš iPhone ochránil i vevnitř.

iPhone 6s kryt úhlově šedý 2

I když Apple na svých stránkách o tom, že se jedná o ochranný kryt nic nezmiňuje, silikonový výrobek tak na mě opravdu působí a dokonce bych se nebál ani iPhone upustit na zem. Kryt má totiž silnou vrstvu, která ale působí elegantně a přitom chrání veškeré jeho části. Všechny porty nebo tlačítka jsou tak chráněná, ale zároveň bez problému přístupná.

I když jsem si kryt opravdu oblíbil a nehodlám ho v nejbližší době vyměnit, stále se na něm několik mínusů najde. Prvním a opravdu velkým, jsou viditelné spoje, které působí až nevzhledně. Ve skutečnosti je o tak velký prohřešek, až doufám a zároveň si myslím, že mám pouze vadný kousek. Dalším a zároveň mým posledním záporem krytu je právě jeho povrch. I když jsem ho výše chválil a zmínil fakt, že je téměř nemožné, aby vám vypadl z ruky, o to horší je jeho manipulace v kapse. Pokud nenosíte tepláky nebo jim podobný styl oblečení, které mají hluboké a široké kapsy, nic řešit nemusíte. Pro mě je ale poměrně obtíž iPhone do kapsy od kalhot nebo riflí schovat, protože jeho povrch mi prostě hladké zasunutí neumožní.

iPhone 6s kryt úhlově šedý 3

Za závěr bych chtěl říct, že silikonový kryt má určitě své pro a proti, ale na mě dokázal zapůsobit natolik, že ho dlouhou dobu nehodlám vyměnit. Když pominu spoje a horší manipulaci v kapse, jde podle mě o jeden z nejlepších krytů, které můžete sehnat a zároveň o nejlepší, který Apple nabízí.

Silikonový kryt na iPhone 6s – uhlově šedý je možné zakoupit přímo na stránkách Applu a to za cenu 999 Kč.