unnamedV rámci svého turné po Indii se CEO Apple, Tim Cook, setkal s indickým premiérem Modim, aby spolu prodiskutovaly plány společnosti v zemi. Nebylo to poprvé, kdy se tyto dvě osobnosti setkali. Toto setkání se ovšem konalo kvůli plánu vybudování výrobního závodu společnosti Foxconn v Indii, zatímco Apple by zde rád otevřel tři maloobchodní prodejny.



Podle Times of India spolu Cook a Modi diskutovali o možnostech výroby a využití výhod rozvojového potenciálu Indie. V oficiálním prohlášení indická vláda uvedla, že oba mluvili hlavně o potenciálu Apple a jak by se společnost mohla v zemi stát větším hráčem.

Modi je přesvědčen, že Cookova poslední cesta do Indie společnosti Apple v rozvoji svých podnikatelských aktivit velice pomohla, jelikož „Vidět, znamená věřit.“ Kromě projednávání budoucnosti Apple došla řeč i na podporu úsilí e-školství, kybernetické bezpečnosti a šifrování dat.

Cook také Modimu pomohl aktualizovat aplikaci „Narendra Modi Mobile App“, kterou můžete najít na App Store. Aktualizace se zaměřuje na poskytování dobrovolných činností. Tim a Cook své setkání později sdíleli i na Twitteru.

Zdroj: 9to5mac.com