twitter-iconTwitter plánuje nechat uživatelům volnější ruku v psaní tweetů a to tím, že do limitu 140 znaků nebude počítat fotografie a odkazy. Změna by mohla nastat v příštích několika týdnech a mohla by se tak odstranit jedna z překážek produktu, která trvá již několik let.



Odkazy a fotografie momentálně zabírají 23-24 znaků a tím omezují proces vyjádření vaší myšlenky. Pokud Twitter používáte, tak jste na tento problém jistě již narazili. Tato změna se bude hodit hlavně ověřeným uživatelům – například politikům, aby mohli lépe a přesněji vyjádřit svůj názor.

Twitter již nějakou dobu bojuje s tím, aby byly pro uživatele jeho služby přístupnější. Nechat proto limit 140 znaků není pro zachování stálých uživatelů ideální, když si své srdíčko mohou vylít na Facebooku s neomezeným počtem znaků.

Ve zkratce řečeno, Dorsey řekl, že společnost začne opět pilně a těžce pracovat na změnách jejich sociální sítě. Koneckonců, limit 140 znaků na Twitteru zůstal z dob, kdy ještě fungoval přes SMS, a proto je tento krok slibný začátek.

Zdroj: theverge.com