trollface_hi_resPatentoví trollové nejsou v dnešní době ničím novým a mnoho společností se stalo obětí. Konkrétně menší společnosti, které si nemohou dovolit právní obranu často vyhodí hromadu peněz jen kvůli tomu, aby se situace nemusela řešit soudně. Ve většině případů ovšem patentoví trollové na konci případu prohrají.



Samozřejmě, že tu a tam zkusí trollové „zaútočit“ na velké kluky – to ovšem neznamená, že velké a nadnárodní společnosti vždy odejdou bez úhony. Před pár dny se patentoví trollové, kteří se před několika měsíci soudili se Samsungem, obrátili na společnost Apple kvůli údajnému porušení patentových práv. Obvinění? Například takové, že Apple produkty umí hlasovou a video komunikaci, mohou blokovat nechtěné hovory, mají kameru na stejné straně jako displej („digitální zrcadlo“), mohou zobrazit geografickou polohu uživatele a mohou odesílat a přijímat e-maily.

Patenty, které Corydoras Technologies vlastní, společnost získala nejspíše z Japonska, hádá Apple. Žaloba byla podána 20. května u Texaského okresního soudu. Není to žádná náhoda, Texas je často patentovými trolly pro podobné kauzy využíván. Dle screenshotu z jejich webových stránek můžete poznat, jak moc je tato firma seriózní.

corydoras

Zdroj: phonearena.com