apple logo akcie icon propadSamsung Electronics zveřejnil za první čtvrtletí provozní zisk cca 5,81 miliardy $, z toho mobilní divize hlásí zisk 3,38 miliardy $, ale jedná se o zlomek oproti výsledkům Applu. Apple hlásí zisk za první čtvrtletí 13, 987 miliardy $.



Jen 58% zisku společnosti Samsung je z IM (IT a Mobile Communication) skupiny, která je zhruba srovnatelná s operacemi Applu. Ostatní divize Samsung Electronic zahrnují prodej televizí a spotřebičů a DS divize, která zahrnuje prodeje zobrazovacích panelů, polovodičů a paměťových komponentů.

Na začátku roku 2014 byla divizi IM připisovaná největší část zisku, cca 70% celkového zisku společnosti a to především z prodeje Galaxy S a Note zařízení.

Od roku 2014, kdy Apple vydal iPhone 6 Samsung na tržbách ztrácí. Od té doby se Samsung snaží dosáhnout své bývalé ziskovosti v chytrých telefonech. Celkové zisky jsou jen 68% toho, co firma vydělala před dvěma lety ve druhém čtvrtletí 2014.

Celkový provozní zisk společnosti Apple za první čtvrtletí je výše uváděných 13, 987 miliard $, o 23,5% méně, než před rokem. Samsung IM vydělává 24% zisku společnosti Apple a to navzdory 81,9 milionů kusů prodaných mobilních zařízení Samsungu ve srovnání s 51,2 miliony prodaných mobilních zařízení společnosti Apple.

1

 

Zdroj: appleinsider.com