applenovinky_logoKaždý den se na našem AppleNovinky.cz bazaru objeví několik inzerátů, ať lidí, co chtějí iPhone či jiné zařízené prodat, nebo koupit. V současné době u nás váš inzerát uvidí více než 17 tisíc lidí a toto číslo každým dnem narůstá. Pojďme si ale ukázat, jak správně inzerát napsat a prodat tak vaše zařízení za co nejvíce peněz.



Možná to bude znít až absurdně, ale každý den schvaluji několik inzerátu, přičemž hned několik z nich nic neříkají a vy tak ani nevíte, jestli osoba daný produkt prodává, kupuje nebo se chce jen pochlubit.

Jak má vypadat správný titulek?

Hned první, na co u vyplňování narazíte, je titulek. Jde o pole, kde se nachází ten nejdůležitější text, který musí potencionálního kupce zaujmout. Ten by ovšem neměl obsahovat x vět, ale pouze to nejzákladnější. Nejčastěji se bude skládat ze tří věcí, přičemž první dvě jsou, lze až říci, že povinné – Prodám/koupím/nabízím, detailní název produktu a další „bonusy“.

Př.: Prodám iPhone 6s 128GB v barvě Rose Gold (nerozbalený, záruka)

Jak to je s popisem inzerátu?

Další velmi důležitou součástí je i popis. Ten by měl obsahovat všechny důležité informace, které by ovšem měly být pravdivé.

  • Produkt, jeho úložiště a barvu (V případě Macu i frekvenci procesoru, SDD, …)
  • Záruka, případně pojištění
  • Vnější vady designu, které by zároveň měly být doplněné detailní fotografií
  • Vnitřní vady (Vytopený, po opravě základní desky, nefunguje Lightning port, …)
  • Co všechno váš produkt obsahuje (Nabíječka, krabička, sluchátka, …)
  • Způsob platby a dodání

Fotografie jako hlavní reklama

Málokdo koupí něco, aniž by to viděl – u již použitého zboží to platí trojnásob. Každý inzerát by proto měl obsahovat fotografii. Úplně nejlepší bude, když zvolíte bílé pozadí, takže nebude nic fotografii narušovat – ovšem na škodu nejsou ani jiná pozadí (nehodí se ovšem fotit produkt mezi jídlem na kuchyňské lince). Fotek by mělo být hned několik – základní, která ukáže vše, co prodáváte a poté detailní, které ukážou všechny případné nedostatky, které iPhone či jiné zboží má. Na škodu není ani ofocený záruční list (stačí pouze datum, kdy záruka končí).

Cena

V našem bazaru AppleNovinky.cz máte na výběr ze svou možností – napsat pevnou cenu, kterou za vámi nabízený produkt chcete dostat nebo „Cena dohodou“. Druhá nabídka se hodí v případě, že přesně nevíte, kolik byste mohli za váš produkt dostat.iphone 6 bazar POUZE NÁHLEDOVY OBRAZEK