4K-camera-iphone6s icon rozlišeni rozliseniMacBook 2016 s Retina displejem zobrazuje 4K rozlišení 3840 x 2160 pixelů 30Hz přes redukci USB-C > HDMI, ovšem Intel čip nepodporuje 4K rozlišení s rychlostí 60 snímků za vteřinu. Tento počet snímků za sekundu ukazuje dojem trhání obrazu při sebemenší animaci. Při 30Hz frekvenci sice dokážete editovat audio/video, ale pro každodenní práci je tato frekvence pro oči dost náročná a únavná.



Omezení je hlavně softwarové, protože některé ovladače Linuxu, na kterém je postavený i OS X šplhají k 60 Hz, aniž by způsobily problémy. Jediné nebezpečí u tohoto konkrétního typu MacBooku je teplota, která má vliv na frekvenci procesoru při vysokých teplotách. Stroj se může stát zpomalenějším při velké zátěži.

Pokud chcete povolit 60Hz frekvenci místo 30Hz, při zachování rozlišení 4K, který je standard stejně jako DisplayPort 1.2.

1) Zakázat SIP podle návodu 2) stažení opravy ( Přímý odkaz na ZIP ) 3) Nastavit oprávnění na náplast .

Dále postupujete přes Terminál, kam vložíte „chmod + x“, ověříte vyžadované admin heslo a následně restartujete Mac. Nyní budete pokračovat do systémového nastavení Macu, kde vyberete 60Hz.

macbook-rose-gold-silver-grey