Avast-Photo-Space-IconStále více lidí v dnešní době volí nejlevnější možnou variantu iPhonů, tedy 16GB, která se kvůli dnešnímu trhu aplikací, jenž zabírají až gigabajty místa, stane téměř nepoužitelná a na fotografie vám tak nezbude skoro nic. Vyřešit tento problém se rozhodl Avast a přišel s aplikací, která vám pomůže místo ušetřit až sedmkrát!



„V době, kdy nepřeberné množství aplikací umožňuje uživatelům pořizovat všelijaké záznamy, paměť mobilních telefonů se dokáže snadno zahltit stovkami či tisíci fotkami, videi a obrázky, které jsou pro uživatele cenné. Uživatelé by neměli volit mezí tím, zda-li místo na svém telefonu uvolnit a nebo si staré fotky ponechat,” řekl Gagan Singh, prezident mobilní divize Avastu

Aplikace nese název Avast Photo Space a již podle názvu lze poznat, co vlastně dělá. Bez ztráty kvality vašich snímků vám umožní optimalizovat knihovnu fotografií, a tak ušetřit až několik gigabajtů místa. Tuto možnost uvítají především majitelé právě 16GB iPhonů, kteří jsou tak souzeni si dokonce připlácet za iCloud.

avast photo space cz
Prvotní nastavení aplikace a samotné zobrazení fotek.

V čem je ale kouzlo volného místa? Aplikace vám hned po naučných krocích umožní přidat hned dva způsoby, kam fotografie v plné kvalitě uložit (Google Drive a Dropbox), přičemž v samotném zařízení vám zůstanou jejich kopie v takové kvalitě, jaké rozlišení má displej – jejich velikost se tak podstatně sníží, ovšem kvalita originálu ve vámi vybraném cloudovém úložišti se nijak nezmění.

Pokročilejší nastavení aplikace. Nechybí ani počítadlo, kolik je možné ještě nahrát fotek.

Samozřejmostí aplikace je poté i čeština, která tak uživatelům umožní rychlejší a bezproblémovou práci. To samé lze říci o možnosti fotit přímo z aplikace a nemuset tak zdlouhavě zapínat aplikaci Fotoaparát.

Aplikace obsahuje integrovaný fotoaparát, díky kterému lze tak rychleji pořizovat snímky a zároveň je ukládat na cloud.
Aplikace obsahuje integrovaný fotoaparát, díky kterému lze tak rychleji pořizovat snímky a zároveň je ukládat na cloud.

Hodnocení

Rozhodně. Sám mám 64GB verzi iPhonu, ovšem pořízené fotky pro mě znamenají všechno, takže není nic neobvyklého, když mám zaplněných 40GB pouze snímky z výletů či podobných věcí. U lidí, kteří investovali pouze do 16GB verze, je to podle mě samozřejmost tuto aplikaci mít. Díky podpoře více cloudových úložišť se jen tak nestane, že vám dojde místo, kam fotky ukládat. Samotná aplikace navíc působí jednoduše a má hezký design. Velmi se mi také líbí funkce, která vám při výběru fotografií ukáže, kolik MB se právě chystáte ušetřit. Jediným mínusem, který jsem našel, je chybějící optimalizace pro iOS 10, kdy jsem nedokázal připojit Google Drive.

+ Skvělý způsob uchování fotografií s využitím minimálního úložiště
+ Design aplikace
+ Více cloudových úložišť
+ Funkce

V iOS 10 zatím nefunguje Google Drive

Aplikaci Avast Photo Space můžete stáhnout zdarma pomocí tohoto rychlého odkazu.

avast photo space