vs Apple iOS AndroidAmerické velitelství speciálních operací (US SOCOM) je vojenskou institucí, která má pod sebou speciální jednotky ze všech vojenských sborů amerických ozbrojených sil (armáda, letectvo, námořnictvo, atd).



V roce 2012 začaly speciální jednotky využívat moderní Tactical Assault Kit, který fungoval na platformě Android. Tento velice zajímavý kit sloužil vojákům ke komunikaci, mapování a dorozumívání mezi různými jednotkami na základě satelitní navigace. S tímto systémem je konec, protože se přechází na iPhone.

Screen_capture_of_Android_Tactical_Assault_Kit_(ATAK)

Komplexní systém Android Tactical Assault Kit (ATAK) je podle webu military.com nepoužitelný díky využití nespolehlivých chytrých telefonů. Vojáci si nejvíce stěžovali na značku Samsung. Telefony jsou vysoce nespolehlivé, pomalé a zasekané. Není se čemu divit, když vám telefon zamrzne ve chvíli, kdy životy vojáků a úspěch celé operace závisí na spolehlivosti chytrého telefonu. Proto se skupina US SOCOM začala zabývat přechodem na systém iOS. Podle dosavadních testů, které byly provedeny, jsou iPhony daleko lepší a podstatně rychlejší.

Zdroj: macrumors.com