Facebook-Paper-goes-down-the-shredder-July-29Exkluzivní iOS aplikace Facebook Paper, která nebyla dostupná ani pro iPad bude 29. července odstraněna. Tato aplikace byla zajímavým experimentem s poutavým UI, která neměla za cíl nahradit samotnou aplikaci Facebook, ale měla být spíše doplňkem a fungovat jako digitální noviny.



Kombinace toho nejlepšího z Twitteru a Flipboardu se ovšem Facebooku v přesyceném trhu různými novinkami neosvědčila. Bohužel, aplikace byla až příliš odlišná, a proto nastal její poslední měsíc života. Uživatelé již obdrželi zprávu, že od 29. července nebude aplikace funkční.

Paper byla ovšem dobře přijata kritikou a uživatelé si jí chválili pro plynulé animace a celkově atraktivní design. Aplikace ale bohužel nezískala dostatečný počet publika na to, aby byla vydána na iPad nebo dokonce na Android. Přesně to je ten hlavní problém, proč aplikace brzy skončí.

Tento experiment ovšem nebyl úplně k ničemu. Několik funkcí, které tato aplikace nabízela, byli přidány do samotné aplikace Facebook a my je teď můžeme normálně používat. Nejvíce asi „instantní články,“ které Facebook přidal minulý rok.

Zdroj: phonearena.com