Health-iconApple chce zjednodušit proces registrace a darování orgánů přes iPhone. Sloužit by k tomuto účelu měla aplikace Zdraví. V nové aktualizaci systému, budou uživatelé schopni  se  zaregistrovat k dárcovství prostřednictvím aplikace Zdraví, kterou nalezneme nainstalovanou na každém zařízení.



Samotná aplikace Zdraví je již nyní velmi užitečný nástroj pro ty, kteří se starají o svou fyzickou kondici a také pro ty, kteří jsou donuceni sledovat svůj zdravotní stav.  V budoucí aktualizaci iOS (ještě není jisté ve které), se budou uživatelé moci zaregistrovat jako dárci orgánů pomocí iPhone. Bude se jednat o velice jednoduchý proces, kdy stačí jen kliknout na tlačítko.

CEO společnosti Apple Tim Cook doufá, že nový jednoduchý způsob jak darovat orgán, pomůže zmírnit dlouhotrvající nedostatek dárců.

Jedinou špatnou zprávou je fakt, že přihlášení jako dárce bude k dispozici pouze pro majitelé iPhone, kteří žijí v USA. Apple určitě bude později chtít rozšířit svojí funkci i mimo USA, ale expanzi by mohly zastavit různé předpisy a pravidla pro dárcovství orgánů v jiných zemích.

Zdroj: iphonehacks.com