avg-logo-152x152Známá společnost, jejíž populární antivirové programy měl ve svém zařízení alespoň jednou každý – AVG. Nyní ovšem Avast oznámil, že AVG kupuje a za opravdu vysokou sumu, konkrétně jde o částku 32 miliard korun.



Společnost AVG Technologies byla založena v roce 1991 pod jménem Grisoft a začínala prodejem IT vybavení, softwaru třetích stran a produktu AVG Anti-Virus (AVG je zkratka pro Anti-Virus Guard). V roce 1994 se společnost oprostila od všech vedlejších aktivit, aby se mohla soustředit výhradně na vývoj antivirových produktů. V roce 2000 vydala svůj první bezplatný produkt. Již mnoho let je produkt AVG Anti-Virus Free Edition nejstahovanějším antivirovým softwarem.

Avast by měl za každou akcii zaplatit 25 dolarů, což je o třetinu vyšší částka než středeční závěrečná hodnota akcií AVG na burze – a to vše v hotovosti.

„Věříme, že spojení sil s Avastem, soukromou firmou se značnými zdroji, plně podpoří naše růstové cíle a je v nejlepším zájmu našich akcionářů,“ uvedl generální ředitel AVG Gary Kovacs.

press_logo_IS

Zdroj: idnes.cz, wikipedia.org