applefbiOtázka bezpečnosti zařízení je pro Apple velice důležitá. Apple se snaží poskytnout svých uživatelům maximální bezpečnost, aby data, která jsou uložena ve vaších chytrých zařízeních byla maximálně ochraněna. Není to tak dávno, kdy se jablečná společnost soudila s FBI, protože nechtěla nechat oblokovat iPhone.



Nyní se rozhodl téma bezpečnosti znovu oživit CEO společnosti BlackBerry. John Chen si myslí, že Apple by měl vládě povolit špionáž svých zákazníků. Tohle prohlášení je celkem překvapivé, protože společnost BlackBerry, vždy vynikala v zabezpečení svého systému, který byl velice populární v chytrých zařízeních, které BlackBerry vyráběla. BlackBerry byla zařízení, které využívaly zejména politické špičky po celém světě.

Podle Chena by měl Apple přestat chránit kriminálníky a pomoci tak FBI při vyšetřování různých kauz, ve kterých může figurovat iPhone jako nástroj pro případný důkaz. „Jeden náš konkurent, říkejme mu jiná ovocná společnost, pomáhá kriminálníkům i přesto, že to může zasáhnout společnost. Jako občana mě to uráží. Pokud jsou občané v nebezpečí, měli bychom být ochotní jim pomoci.“ Myslíte si, že Apple jednal správně nebo se zachoval vůči FBI neférově?

Zdroj: bgr.com