Evernote-iconSlužba Evernote patří rozhodně k nejpopulárnějším ve své kategorii. Slouží pro psaní a organizování poznámek. Bohužel většinu uživatelů této služby nepotěší následující zpráva. Evernote se rozhodl zvyšit ceny svých zavedených plánů a také nastavuje značná omezení pro bezplatnou verzi, kterou využívá většina uživatelů asi nejvíce.



Bezplatný plán Evernote Basic, který používá nejvíce uživatelů, pro svou jednoduchost a dostačující limity, prošel největší změnou. Nyní již není možné synchronizovat poznámky s neomezeným počtem zařízením. Povoleny jsou jen dvě zařízení v rámci jednoho účtu. V rámci uploadu je nastaven limit 60 MB měsíčně.

Pokročilé placené balíčky Plus a Premium se dočkaly také změn. Za verze Plus a Premium si uživatelé připlatí o něco více než tomu bylo v minulosti. Cena balíčku Plus je nyní 3,99 dolarů. Verze Premium je za cenu 7,99 dolarů za měsíc.

Podle ředitele společnosti Evernote jsou tyto změny potřebné, aby se mohla samotná služba Evernote posunout o kus dále a v budoucnu nabídnout lepší služby a nové funkce.

Pro uživatelé, kteří nejsou s plánovanými změnami spokojeni, doporučujeme přejít na Poznámky od Applu. Aplikace nabízí plnou synchronizaci poznámek přes iCloud. Oproti Evernote je aplikace více uživatelsky přivětivá a na ukládání a správu vašich poznámek je plně dostačující. Za celou redakci rozhodně doporučujeme.

Zdroj: theverge.com