l79746-pokemon-anime-logo-33996Hra Pokémon Go je nyní dostupná pro iOS a Android zařízení. Pokémon Go byla vyvíjena hra v rozšířené realitě. Vznikala ve spolupráci studia Niantic Labs, značky Pokémon a společnosti Nintendo. Samotná hra spočívá v chytání Pokémonů, kteří jsou v rozšířené realitě zaplaveni na každém místě na zemi.



Budete si tak moci chytit svého oblíbeného Pokémona například ve vašem městě nebo ve volné přírodě.

Společnost Niantic se snažila vytáhnout hráče z gaučů a přimět je objevovat své okolí, které třeba ani neznají. Abyste mohli nějakého Pokémona chytit, budete potřebovat i vybavení, jako třeba Pokébally. Ty bude možné získat na fyzických místech zvaných PokeStops. Tyto místa se nachází v okolí, která jsou něčím zajímavá a nebo významná (sochy, kulturní památky, atd).

Hru stáhnete zadarmo v App Store. Zprávy od uživatelů na internetu potvrzují, že Pokémon Go ještě není dostupný všude. Například v Austrálii nebo v na Novém Zélandu je Pokémon Go plně dostupný. V USA a Japonsku si hru stáhli jen někteří uživatelé. Společnost Pokémon doporučuje počkat, než hra bude skutečně ke stažení všude. V aplikaci bude možné nakupovat různé věci, které jsou potřebné k lovení Pokémonů od 0,99$ do 99,99$.

Zdroj: theverge.com