irán apple logo iconÍrán byl normální demokratickou zemí až do roku 1979, kdy v zemi vypukla Islámská revoluce. Od té doby v zemi nastoupil tvrdý režim. Nyní vláda chce dalším způsobem zasáhnout lidem v Íránu do jejich životů. Politické reprezentaci se totiž nelíbí počet nelegálně dovezených iPhonů do země.



Proto v Íránu požádali společnost Apple, aby do země vyslala své oficiální firemní zastoupení a pokud tak neučiní budou všechny iPhony staženy z trhu. Prodané iPhony by pak podle plánu politické reprezentace měly být dokonce zabavovány. Vše kvůli údajnému pašování přístrojů do Íránu.

Deník Japan Times přišel s informací, že tamní vláda chystá opatření, kdy všechny mobilní telefony v celé zemi budou zaregistrovány v telekomunikační databázi. Všechny neregistrované telefony by pak byly v sítí zakázany. Podle státních úřadů prý mobilní operátoři a prodejci mobilních telefonů s tímto novým přístupem, který mý být zavedem souhlasí a na jeho zavedení budou spolupracovat.

Nemusíme vůbec spekulovat co má vláda v Íránu za plán. Jedná se o další výrazné omezení svobody, které dosud občané v této nedemokratické zemi měli.

Zdroj: 9to5mac.com